söndag 30 maj 2010

Att sända från fältet


Det kan vara så att vi (Håkan Röjder) har hittat en bra lösning för att skicka från fältet.
Det vore skönt och ligger nu hos ekonomin/IT om vi ska handla in det till alla fotografer.
Vi ersätter "dongen" med grejen du ser ovan. Det är också en dong men den är trådlös.
I kameran har vi alla ett wifi kort som du ser nedan.
Wifi kortet skickar bilden trådlöst till dongen ovan som automatiskt skickar den till ett konto vi skaffat på picasa och där kan web-redaktörerna bara plocka bilder sådär 2-5 sekunder efter det att dom tagits.
Lätt och smidigt och ganska billigt också med tanke på de alternativ vi tittat på.
Länk till dongen.
Länk till wifi kortet.
Men är inte ni många på Sydsvenskan som kör med 5D frågar du dig?
Visst men då sätter man bara SD-kortet i en adapter som ser ut som ett compact flash.

1 kommentar:

Martin Levy sa...

Intressant lösning, ska bli spännande att läsa om hur ni kommer igång och arbetar med denna lösning. Det finns annars många alternativ till Novatels wi-fi router. Både D-Link och Huawei har liknande batteridrivna wi-fi routers med plats för simkort till försäljning.

En nackdel med dessa produkter är att de inte har en ethernet port. Tyvärr är ofta den svagaste länken just wi-fi kommunikationen mellan kameras sändare och wi-fi routern man har i fickan, speciellt under event med mycket kommunikation i luften.

Vill även passa på att slå ett slag för vår tjänst Shoot it live - som just automatiserar hela flödet och gör så webbredaktörerna slipper behöva "plocka bilder, anpassa och sedan publicera.
Med Shoot it live direktpublicerar fotograferna bilderna direkt till webbsidan (webbred kan sedan ta bort bilder och skriva bildtexter) men annars sköter fotografen på fältet hela publiceringen. Tidningen betalar endast för trafiken bilderna genererar. Bland våra kunder finns bla Aftonbladet, SvD, DN, VG, Ekstra bladet och Politiken.

mvh
Martin, Shoot it live
www.shootitlive.com

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden