söndag 20 juni 2010

Bröllopsdagen 5



Sådär ja, då var bröllopet över och det känns skönt tycker jag. Vi använder Leif R janssons bild på vår A-etta. Vi hade några varianter såklart men fastande till sist för den här. Jag tycker Daniel har en skön min (vilket han har på många bilder). Sydsvenskan satsar på en 12 sidig bilaga om det hela och den kommer här nedan. Vi gör en såkallad "wrap" som går runt bilagan. Samma bild är både omslag och baksida alltså och du ser det här nere. Länge, länge var jag säker på att det var IDK som tagit den men jag hade snurrat till det och inser att det är Jan-Erik Henriksson. Här hade vi ännu fler varianter med någon kyss och olika. Denna gjorde bilagan snyggare och kändes mer som en riktig "wrapbild".
Vad tycker du?



Här är första uppslaget och vår reporter skriver om det hon upplevde i kyrkan. Katarina Tornborg heter hon förresten. Bildmässigt skulle vi här hålla oss till de närmaste. Här ville vi komma nära Victoria och Daniel och vi hade ringbyte och kyss här också men på slutet hittade vi den här bilden som vi drog på. Lite oväntad kanske och det kändes bra tycker jag.
Redigeraren Tove var lite orolig att den kändes lite "slemmig" men jag vet inte, vad tycker du?



Vår fotograf Anna Bank skulle hänga ute med folket på stan vilket hon gjorde med reporter Ulf Törnberg och här är deras uppslag. Har du riktigt skarp blick så ser du att även vår fotograf IDK är med på bylinen och det är för att han tagit bilden på tjejerna som gråter i folkmassan. Det är är den lilla mittenbilden. Resten står alltså Anna för.



Vårt mittuppslag som var planerat som en vanlig "bilden" står vår fotograf IDK för. Den kan du alltså riva ur och spara om du känner för det. Daniel Rydén fixar texten och bildtexter i hela bilagan. Kolla Daniels smile, så nice. Är du riktigt skarpsynt så ser du att vi klockat bilden också vilket var bra med metadatan som jag gick igenom alla bilder med. Men jag ser också att många fotografer har inte ställt om sina klockor så dom gick ofta fel en timme, men det var lätt att räkna ut ändå.



Här ville vi har resten av Sverige. Ursprungsidén skulle vara att alla bilder här skulle vara tagan samma tid som den bilden på det tidigare uppslaget. Men det var väldigt svårt att hålla sig till det så vi körde lite olika tidpunkter. Du ser mina bilder fårn barnkalset och det alternativa bröllopet i Folkets Park. Du ser också en beskuren bild från Göteborg som Erik Abel har tagit och likaså en från Ockelbo som Markus Dahlberg tagit. Längst till höger ser du våra fotografer från toppen, Linda Axelsson, Hussein El-Alawi och Kalle Melander.



Sista uppslaget var vikt till vimmel och klänningar och det sydde Christina och Tove också snyggt ihop.
Efter det kom alltså bilden som ligger högst upp här på bilagan. Är du med?
Vad säger du, gjorde vi en bra bilaga tycker du?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni gör en riktigt snygg bilaga med hög klass. Tar verkligen vara på de bra bilderna.
Hurra för Sydsvenskan, men jag hade inte väntat mig något annat.
Tove

Anonym sa...

Av all hovjournalistik som jag har sett under de senaste dagarna var denna klart bäst designad - bild och layoutmässigt. Men jag blir inte förvånad. Bra jobbat!

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden