söndag 23 januari 2011

Nominerad! Christoffer Hjalmarsson



Christoffer Hjalmarsson är en helt ny förmåga för mig. Det är alltså första gången även den här mannen är nominerad i Årets Bild och gör debut i dessa sammanhangen alltså.

Grattis till nomineringen!
- Tack

Vad tror du själv det är för bild eller för bilder?
- Jag har faktiskt inte en aning vad de kan vara för bilder som är nominerade vilket gör det extra spännande.

Vilken typ av grejer gillar du mest att fotografera?
- Jag är intresserad av att fotografera allt, i stort sett. Men om man tyder på mina bidrag till Årets Bild är det mycket reportage, snabba såväl längre utarbetade arbeten utomlands. Och just utlandsarbeten är väldigt spännande tycker jag.

Hur länge har du hållit på?
- Jag började fotografera på hobbynivå under gymnasiet när jag var 16 år, sedan har jag varit yrkesfotograf sedan jag var 19 år.


Foto: Christoffer Hjalmarsson

Hur många bilder skickade du in till tävlingen?
- Till Årets Bild tävling skickade jag in 35 bilder, tre reportage, fem porträtt och 4 olika singel bilder som är varierande under olika kategorier.

Tycker du det är viktigt med tävlingar?
- Tävlingar är otroligt viktigt, inte minst om att stärka kåren inom pressfotografer men även ett gynnsamt sätt att publicera och förmedla den dokumentera biten en gång till.

Kan du avslöja om du har några grejer på gång under 2011?
- Planer inför 2011 är åtminstone tre stycken utlandsarbeten, vill inte avslöja allt för mycket vad som står på agendan men det som ligger närmast inom ramen är Pakistan.

Tack så mycket för hjälpen och lycka till i Norrköping, vi ses där.


Foto: Christoffer Hjalmarsson

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden