onsdag 26 januari 2011

Nominerad! Paul Hansen



Paul Hansen är också nominerad till Årets Bild och jag tror han tar hem hela skiten i år. Det är han värd för allt slit han lägger ner.

Grattis till nomineringen.
- 1000 tack!!

Vilken eller vilka bilder tror du att det handlar om?
- Vilka bilder? Inte en aning... förra året vann jag i Sport-reportage, och jag hade inte ens skickat in bilder till den klassen :-)

Redan i början av året kändes du given till att vara med i Årets Bild när du skickade hem dina Haitibilder, berätta lite om den resan?
- Den första Haiti-resan var hemsk. Att åka iväg i stort sett utan att ha läst en enda fördjupande rad om landet kändes vilset... och det elände, både på grund av jordbävningen och den kroniska fattigdomen var hemsk att skåda. Jag har varit där fyra gånger nu, och det som jag alltid gör är att hälsa på Fabiennes familj. (Det var en flicka som sköts ihjäl av polis helt meningslöst) - det som slår mig varje gång är att situationen efter jordbävningen mer och mer permanentas och ser ut att bli ännu ett lager av elände som lägger sig över landet.


Foto: Paul Hansen/DN

Du har återvänt några gånger, är det svårt för dig att få igenom dom resorna?
- Det har inte alls varit svårt att få åka tillbaka, tvärtom är DN:s utrikesdesk väldigt angelägen om att vi reser mycket själva.

Vilken år i ordningen är du nominerad i Årets Bild?
- År? Jag har inte koll, men skulle tro att det är 14-15 gånger.

Vilket öga fotograferar du med?
- Vänster.

Du använder Canon, men kör du med AV eller TV?
- Kameran är fasttejpad på "M"

Du gjorde en fin bok om prinsessbröllopet, blev du med det sugen på att göra fler bokprojekt?
- Fler bokprojekt? Ja, gärna.

Svårt är att skära ner ett reportage på bästa sätt, jag kan inte sluta beundras av att du förra året vinner med ett reportage med 25 bilder där alla håller klassen, hur tänker du när du väljer bilder till ett reportage?
- Att välja bilder... jag väljer ett stort urval och sedan väljer jag bort istället för att välja... tills jag kommer ner till berättelsens kärna, sedan stoppar jag.

Tar du hjälp av någon eller litar du helt på dig själv?
- Jag tar hjälp av kollegor och vänner.

Har du något du redan nu kan avslöja som du tänkt jobba med under 2011?
- Har inget särskilt planerat för 2011... ;-)

Tack så mycket Paul för hjälpen och lycka till i Norrköping, vi ses där.

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden