söndag 23 januari 2011

Nominerad! Sonny Thoresen



Sonny Thorsen är en hygglig kille som tidigare har hängt på Sydsvenskan en del men drog sig uppåt landet och är idag fast på HD i Helsingborg. Nu är han nominerad till Årets Bild och det är första gången för honom.
Ännu en debutant alltså i dessa sammanhangen.

Grattis till nomineringen!
- Tack så mycket!

Vad tror du själv det är för bild eller för bilder?
- Nja, kanske ett porträtt. Det är ett porträtt på en kille som heter Kim Nilsson. Han har en tumörsjukdom som heter neurofibromatos Recklinghausen. Tumören sitter i ansiktet och är ständigt växande. Men man vet aldrig.


Foto: Sonny Thoresen/HD

Hur länge har du jobbat som fotograf?
- 2002 började jag vikariera.

Vad inspirerar dig?
- Allt möjligt. Kan vara ett program på TV. Kan vara musik. Och fotografer såklart. Gillar böcker men mest nu för tiden hittar man det på nätet i form av olika bildspel. Bildspelen är ju också bra på vis att fotografen själv styr över innehållet. Ibland kanske på gott och ont. Men det blir i alla fall något stil med som fotografen tänkt sig.

Vilket öga fotograferar du med?
- Höger. Vid något tillfälle med båda.

Hur många bilder skickade du in till tävlingen?
- Rekordmånga, 26 st i form av 2 reportage och några singelbilder till olika klasser.

Tycker du det är viktigt med tävlingar?
- Njaäoo... det är det nog. Fram för allt tycker jag det är kul att diskutera och bolla med kollegor inför tävlingen. Se vad man gjort, vad man borde ha gjort och sedan se framåt vad man vill göra. Det här är ju första gången jag är nominerad och känslan ger en rejäl portion energi. Kroppen känns som en soda streamer.


Foto: Sonny Thoresen/HD

Kan du avslöja om du har några grejer på gång under 2011?
- Jag började på en grej i slutet på 2010 om en kille som går igenom olika myndigheter. Det lär jag jobba en del med under året. Något om motor och en lite Rock 'n Roll vad jag vet i nuläget.

Tack så mycket och lycka till i Norrköping, vi ses där.


Foto: Sonny Thoresen/HD

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden