torsdag 12 maj 2011

Lars Brundin



Ikväll är det världspremiär av Lars Brundins film "Från Finja till världen".
PFKmöte går det under och det sker i Malmö. Efter det är det spelning med Jörgen Johanssons band.
Det ska bli en toppenkväll.

Idag på A2 skriver Karin Zillén om Lars och såhär ser det ut:

... Lars Brundin, Sydsvenskanfotograf som gjort en dokumentärfilm om musikern och fotografen Jörgen Johansson, "Från Finja till världen".

Hur hittade du huvudpersonen?
– Vi hade varit på samma jobb, Melodifestivalen 2009 i Malmö, och åkte bil tillsammans. Bruce Springsteen skulle komma till Sverige och på radion intervjuades en kille som sett Springsteen 36 gånger " flest gånger i Sverige".
– Då hörde jag honom muttra "...men jag har sett honom 109 gånger". Han berättade också att han tagit bilderna till en bok om musiklivet i Asbury Park, New Jersey, som är Springsteens hemmaarena. Och bjöd mig till "en liten spelning" som han och hans band Local Heroes skulle ha i Hässleholm.
– Jag trodde att det var en pubspelning, men det var två utsålda hus i Kulturhuset. När jag stod backstage och hörde honom sjunga Springsteencovers så armhåren reste sig undrade jag "vad är det här för människa" ?
Hur kommer Finja in i bilden?
– Jörgen Johansson är född i Hässleholm, och bor i Finja.
Och ni kom faktiskt till Asbury Park också?
– Bandet har spelat för en organisation som samlar in pengar till Parkinsonforskning, Light of Day, i Stockholm och Köpenhamn. Organisationen avslutar alltid med tre spelningar i Asbury Park. Jörgen Johansson hoppades på att bli inbjuden dit - och i elfte timmen hörde de av sig, så vi packade våra väskor och stack!
När visas filmen?
– I samband med att hans andra band The Dimestore Junkies släpper en skiva, i Malmö ikväll och i Hässleholm imorgon. Sedan får vi se.

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden