tisdag 28 maj 2013

The Naked city


Foto: David Neman



Avångseleverna i Sundsvall ställer ut.
Gå på vernissagen du med.


Pressmeddelande 
28/5 - 2013

Mittuniversitetets bildjournaliststudenter ställer ut examensarbetet ”The Naked City” — 16 berättelser om storstadens själ.

Vernissage för utställningen på Galleri CFF – Centrum för fotografi – äger rum den 6 juni klockan 17-20; utställningen pågår fram till den 19 juni.

Årets examensarbete för avgångsklassen i bildjournalistik vid Mittuniversitetet är inspirerat av ”The Naked City” (1948), en klassisk noir-film om människoöden i den tuffa världsmetropolen New York. 
De sexton studenterna har tolkat temat storstadsliv var och en på sitt sätt. Resultatet, som nu visas på Galleri CFF, är personliga berättelser om människor och händelser från 13 städer i 11 länder spridda över tre kontinenter, däribland: historier från brottsplatser i Stockholm, människor i sexindustrin i San Diego, sexkulturen i Köpenhamn, kvinnors livssituation i New Delhi, livet i den delade staden Mostar 20 år efter inbördeskriget och ungdomars vardag i Sankt Petersburg.

Handledare för projektet är John Kimmich, professor i Bildjournalistik vid Mittuniversitetet, och Maria Nilsson (Ph. D.), lektor i Bildjournalistik och Journalistik, Mittuniversitetet.


Foto: Josef Björnetun

Foto: Erik Englund

Foto: Matilda Sandberg

Foto: Susanna Forsell

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden