måndag 17 november 2014

Fjellis ställer ut!

Nu på fredag 21/11 öppnar Christer ”fjellis” Fjellman sin nya utställning: ”REMINISCENSER - BERLIN - STOCKHOLM 2014”.

Ett 60 -tal FOTOGRAFIER av det vi alla har närmare oss än vi tror. Det är en utställning på en TOALETT med TOALETTBILDER. Närmare bestämt ProCenter´s TOALETT på Alsnögatan 11, 4 tr vid Danvikstull i Stockholm.

Utställningen är öppen måndag t o m fredag mellan 08 - 17:00 året ut.

”fjellis” är mest känd som Creative Director men efter två strokes 2008 sadlade han om till fotograf - igen! Första utställningen ”REHABSKUGGOR” på Galleri AXEL på Södermalm i Stockholm 2013 - sålde slut på rekordtiden 3 tim 42 minuter. Efter den har ”fjellis” ställt ut på både Tekniska nämndhuset och Café Bubb och nu då igen med ett helt nytt ämne - på TOALETTEN på ProCenter,

”Våra spår läggs i skuggornas rum, avskilt, sanitärt, mot kakel, porslin och rostfritt stål, under stark belysning men alltid i enrum.

Det här är första kapitlet i berättelsen om den enskilda människans möte med de offentliga bekvämlighetsinrättningarnas estetik och villkor. Christer Fjellmans ögonblicksbilder från Stockholm och Berlin är minnen från denna andra sida, fragment från dessa vardagens enskildheter.

Bilderna är Fjellmans spontana minnesanteckningar men med ett ständigt närvarande subjekt, som gör dem till en slags självporträtt, långt från selfietrendernas tillrättalagda manér.

De är spår.

Spår av liv, med puls och andning, där och då och för alltid.”


Mer om Fjellis ser du här.

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden